Er du til Snot or not?

De færreste med pollenallergi ved, at det kan give astma. Det er budskabet bag kampagnen Snot or not. Målet er at gøre danskerne bedre til at søge læge og få behandling.

Op mod 1 million danskere er ramt af pollenallergi, og mange af dem ved det godt selv.

Høfebersymptomer som røde og kløende øjne, nysen og utilpashed gør dem sjældent godt, men knap så mange gør noget ved det.

Færre kender dog til den anden side af pollenallergien – at den ofte hænger tæt sammen med astma.

Symptomerne sidder da ikke kun i hovedet, men også i lungerne i form af vejrtrækningsbesvær, følelsen af at være i dårlig form, hoste og trykken for brystet.

Nu skal danskerne lære, at det kan betale sig at være opmærksom på alle sine symptomer, så høfeber og astma ikke forhindrer én i et aktivt liv.

Det er budskabet med Astma-Allergi Danmarks landsdækkende ’Snot or not’ - kampagne, der sætter fokus på pollenallergiens skjulte følgesvend.

Der er en sammenhæng

Om kampagnens budskab, siger vicedirektør i Astma-Allergi Danmark, Anne Holm Hansen: 

- Mere end en million danskere har høfeber, og cirka 30 pct. af dem også har astma. Men mange er ikke klar over, at der er en sammenhæng. De får derfor ikke den nødvendige behandling, men bliver i stedet forhindret i at have en god og aktiv hverdag. Det er et kæmpe problem for den enkelte og for folkesundheden generelt, siger Anne Holm Hansen.

Hun kommer med et godt råd:

- Oplever man symptomer fra sin pollenallergi, bør man altid kontakte sin læge, så man kan få den rette behandling. Det er nemlig forudsætningen for, at man kan leve et aktivt liv og være fri for symptomer det meste af tiden, siger Anne Holm Hansen.

Kampagne i hele landet

Snot or not-kampagnen blev skudt i gang på World Asthma Day den 2. maj i København og Aarhus. Her kunne forbipasserende få priktest, målt lungefunktion og få gode råd om astma, allergi og høfeber af rådgivere fra Astma-Allergi Danmark.

Kampagnen fortsætter nu ude i resten af landet hos allergiklinikker, sygehuse og hospitaler, der alle har kampagnekasser med Snot or not-logoer stående. Her vil man kunne få gode råd og vejledning for pollenallergi, høfeber og astma.

Snot or not-kampagnen kører frem til august 2017.

Se hvem der støtter op om kampagnen – og hvor mange der har pollenallergi, der hvor du bor

Snot or not kampagnen er støttet af:

Find information i dit lokalområde
Vi tilbyder personlig rådgivning
Med faglig støtte fra: