Hvordan er det at leve med allergi?

Özlem Cekic og Thomas Uhrskov har lært at leve med sygdommen. Læs deres historier her.


Høfeberen gør mig gammelmandssur!

Tv-vært og foredragsholder Thomas Uhrskov har haft høfeber i mange år og har efterhånden lært at leve med det og tage de nødvendige forholdsregler.

”Jeg får alle de klassiske symptomer med kløe og snot, men primært bliver jeg enormt træt. Og så bliver jeg eddikesur – sådan rigtig gammelmandssur! Hvis jeg ikke tager min medicin, er det et helvede.”

Udover pollen- og husstøvmideallergi døjer Thomas Uhrskov også med astma. Han synes ikke, at astmaen er så slem, og han lever fint med den. Men det er først for nylig, at han er blevet opmærksom på, at hans allergi kan være grunden til, at han også har udviklet astma.

Det kan godt ærgre ham, at ingen har fortalt ham om sammenhængen mellem de to sygdomme, for så kunne han måske have gjort noget ved sine astmasymptomer tidligere.

”Der er jo ikke noget at gøre ved det nu, men for mig er det et godt billede på, at man som patient også selv skal tage ansvar for det, man fejler. Man bliver nødt til at sætte sig ind i sin egen situation.”

 


Hverdagen skal kunne fungere

For debattør og forfatter Özlem Cekic har allergi og astma været en del af hverdagen i mange år. Det samme gælder for hendes tre børn, som alle lider af forskellige allergier. Det påvirker dagligdagen for hele familien.

"Allergi er alt for overset, især når man ser på, hvor mange mennesker der lider af høfeber eller astma. For mig har det været utroligt vigtigt, at både jeg og mine børn blev udredt og fik en behandling, der kunne få vores hverdag til at fungere."

Hun opfordrer alle, der oplever symptomer, til at tale med deres læge, så de kan få hjælp til den rette behandling,
som kan forbedre deres livskvalitet.

SNOT OR NOT - Quiz Deltag og Vind!