Brødkrumme Brødkrumme

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Derfor er Snot or not-kampagnen vigtig

Mange forbinder kun pollenallergi med høfeber, som er røde, kløende øjne, stoppet, løbende næse, nys og utilpashed. Men mange oplever også symptomer på astma.

Du ved sikkert, at høfeber, der udløses af pollenallergi er en irriterende følgesvend for mange danskere hver sommer. Faktisk er op mod en million danskere ramt af høfeber, der skyldes pollenallergi! Måske er du en af dem? Ellers kender du sikkert nogen, der er.

Se på kortet nedenfor, hvordan pollenallergikere fordeler sig rundt om i landet.

 

30 procent har også astma

Men vidste du også, at høfeber ofte hænger tæt sammen med astma? Faktisk har hele 30 procent af alle med høfeber også astma.

Nogle oplever måske vejrtrækningsbesvær, følelsen af at være i dårlig form, hoste og trykken for brystet. Men mange er ikke klar over, at der er en sammenhæng. De får derfor ikke den nødvendige behandling, men bliver i stedet forhindret i at have en god og aktiv hverdag.

Astma-Allergi Danmark sætter igen i år med kampagnen Snot or not fokus på sammenhængen mellem høfeber og astma. Det er vigtigt at gå til lægen, hvis man mærker symptomer.

Et aktivt liv med pollenallergi

En række danskere har valgt at bakke op om kampagnens budskab ved at give et indblik i deres liv med høfeber og astma. Fælles for dem er, at de alle lever et aktivt liv med sport og i naturen, fordi de er velbehandlede.

Hør deres historier i filmene nedenfor.

 
 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Værktøjer til din pollenallergi

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Få information i dit lokalområde

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Vi tilbyder personlig rådgivning

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Støt vores arbejde med
allergi og astma

Støt med et valgfrit beløb

22 70 58 66