Er det høfeber eller forkølelse?

Høfeber kan godt minde om en forkølelse, men der er flere punkter, der adskiller de to.

Det kan være svært at skelne en forkølelse fra høfeber. Symptomerne på høfeber kan minde om en solid forkølelse, men typisk har du symptomer i mere end to uger på bestemte tidspunkter af året eller symptomer, når du kommer i kontakt med fx pollen.

Hvis du har tilbagevendende symptomer mellem januar og oktober, kan du eventuelt sammenligne dine symptomer med sæsonen for de forskellige pollen og svampesporer ved at kigge på Pollenkalenderen eller Svampesporekalenderen.

 


Ved høfeber er dine luftveje og slimhinder ekstra følsomme, og du får nemmere end andre symptomer fra næse, øjne og lunger, fx når du kommer i kontakt med irritanter som røg, os eller dufte.

Det er ikke allergi, hvis du alene får symptomer på grund af irritanter. Det er blot et tegn på, at du har følsomme luftveje og slimhinder.

Få den rette behandling

Hvis du har pollenallergi, høfeber og/eller astma, er det vigtigt, at du tager dine symptomer alvorligt. Oplever du, at der kommer nye symptomer, eller at medicinen ikke virker optimalt, så bør du også opsøge din læge, som kan hjælpe dig med den rette behandling.

Astma-Allergi Danmarks Rådgivning sidder altid klar til at hjælpe dig gennem pollensæsonen på tlf. 43 43 42 99 fra mandag til fredag kl. 9-12 og onsdag kl. 16-18.

Læs også: Mød vores Rådgivning d. 7. maj

Medlemskab for dig

Har du pollenallergi, høfeber eller astma, står du ikke alene. Mere end en million danskere lever nemlig med pollenallergi. Heraf har 30 procent af dem også astma.

Astma-Allergi Danmark er din medlemsforening.

Vi ved, at en hverdag med pollenallergi har sine udfordringer. Derfor udvikler vi i fællesskab med vores medlemmer aktiviteter, som er en hjælp til din hverdag. Fx Dagens Pollental og Høfeberskolerne.
 


Det koster 225 kroner årligt

Særligt for medlemmer i maj 2019

  • Alle nye medlemmer deltager i lodtrækningen om tre Garmin løbeure.
  • Alle nye og eksisterende medlemmer får 15 procent rabat i sportsforretningen LØBEREN* i anledningen af forårets Snot or not-kampagne.

*Tilbuddet varer hele maj måned og gælder alle produkter (minus energiprodukter, elektronik og i forvejen nedsatte varer). Køb både online og i LØBERENs butikker over hele landet: Esbjerg, Hillerød, København, Lyngby, Roskilde, Vejle, Aalborg og Aarhus.

Læs mere om medlemskab og fordele her
Hvorfor er Snot or not-kampagnen vigtig?

Bliv klog på motion med allergi eller astma
Vær med på Team Astma-Allergi Danmark
Vi støtter kampagnen