Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Pollensæsonen begrænser mange i at dyrke sport

Mange undgår at være fysisk aktive, når pollensæsonen raser. Men det er ikke nødvendigt, hvis blot man velbehandlet. Med kampagnen Snot or not skaber Astma-Allergi Danmark opmærksomhed om sport, høfeber og astma.

Op mod 1 million danskere er ramt af høfeber der skyldes pollenallergi, og mange af dem døjer med svære symptomer i pollensæsonen.  Mange er så hårdt plaget, at de fx helt undgår at dyrke sport eller være i naturen, når pollentallene er høje.

I en undersøgelse foretaget af Astma-Allergi Danmark svarer over halvdelen af de adspurgte pollenallergikere, at symptomerne har forhindret dem i at gøre bestemte ting – fx socialt samvær og fysisk aktivitet.

 

Det er ærgerligt, at pollenallergi forhindrer så mange i at have en god, aktiv hverdag med masser af sport i pollensæsonen. Det er vigtigt at kende symptomer på pollenallergi, for de fleste kan heldigvis det meste, hvis de er velbehandlede

- Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark

Læg mærke til alle symptomerne

Astma-Allergi Danmark lancerer nu kampagnen Snot or not, der i hele maj måned skal sprede budskabet om, at pollenallergi ikke kun kan medføre symptomer fra øjne, næse - men også fra lungerne. Og sporten får et særligt fokus i løbet af kampagnen.

Hvad mange ikke ved er nemlig, at høfeber og astma hænger tæt sammen. 30% af alle med høfeber har også astma. Mange får ikke den rette behandling, fordi de ikke er klar over sammenhængen. Og så er det, at pollenallergien kan skabe unødvendige begrænsninger.

Astma-Allergi Danmark anbefaler, at man taler med sin læge om de symptomer, man oplever. Derudover er der en masse gode råd, man kan følge, hvis man vil holde fast i sin aktive livsstil i pollensæsonen. Se dem og få mere fakta om høfeber og astma i slideren nedenfor.

 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Derfor er kampagnen vigtig

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Myter og fakta om pollenallergi

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Støt vores arbejde med
allergi og astma

Støt med et valgfrit beløb

22 70 58 66