Sådan reagerer kroppen ved pollenallergi

Er du i tvivl, om du har pollenallergi? Så vær opmærksom på disse symptomer, som kan skyldes allergi over for fx birk eller græspollen.

Høfebersymptomer minder til forveksling om forkølelse, og det skaber tvivl hos mange, fordi det kan være svært at skelne pollenallergi fra forkølelse.

Astmasymptomer viser sig oftest ved hoste, trykken for brystet og vejrtrækningsbesvær.

Hvis du er i tvivl, om dine symptomer skyldes forkølelse eller allergi, så tal med lægen om dette. Lægen kan på baggrund af dine symptomer og en allergitest stille den korrekte diagnose.

Læs også: Er det høfeber eller forkølelse?

 

 


Hvis du har pollenallergi, høfeber og/eller astma, er det vigtigt, at du tager dine symptomer alvorligt. Oplever du, at der kommer nye symptomer, eller at medicinen ikke virker optimalt, så bør du også opsøge din læge, som kan hjælpe dig med den rette behandling.

Astma-Allergi Danmarks Rådgivning sidder altid klar til at hjælpe dig gennem pollensæsonen på tlf. 43 43 42 99 fra mandag til fredag kl. 9-12 og onsdag kl. 16-18.

Læs også: Mød vores Rådgivning d. 7. maj

Medlemskab for dig

Har du pollenallergi, høfeber eller astma, står du ikke alene. Mere end en million danskere lever nemlig med pollenallergi. Heraf har 30 procent af dem også astma.

Astma-Allergi Danmark er din medlemsforening.

Vi ved, at en hverdag med pollenallergi har sine udfordringer. Derfor udvikler vi i fællesskab med vores medlemmer aktiviteter, som er en hjælp til din hverdag. Fx Dagens Pollental og Høfeberskolerne.
 


Det koster 225 kroner årligt

Særligt for medlemmer i maj 2019

  • Alle nye medlemmer deltager i lodtrækningen om tre Garmin løbeure.
  • Alle nye og eksisterende medlemmer får 15 procent rabat i sportsforretningen LØBEREN* i anledningen af forårets Snot or not-kampagne.

*Tilbuddet varer hele maj måned og gælder alle produkter (minus energiprodukter, elektronik og i forvejen nedsatte varer). Køb både online og i LØBERENs butikker over hele landet: Esbjerg, Hillerød, København, Lyngby, Roskilde, Vejle, Aalborg og Aarhus.

Læs mere om medlemskab og fordele her
Hvorfor er Snot or not-kampagnen vigtig?

Vær med på Team Astma-Allergi Danmark
Vi støtter kampagnen